WEKO3
アイテム
栃木県産イチゴを利用した調理加工品の開発(2)イチゴパウダーの製造法の検討
https://doi.org/10.15109/00000111
https://doi.org/10.15109/0000011100a67b77-8ab1-4c64-9e85-860b9d0bac7a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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研究紀要_29号_05山﨑・野中・藤田・本間 (1.1 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2018-09-15 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 栃木県産イチゴを利用した調理加工品の開発(2)イチゴパウダーの製造法の検討 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Processed food production using Tochigi strawberries(2)A study on the method of producing strawberry powder | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | とちおとめ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | スカイベリー | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | パウダー | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | フリーズドライ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 色彩・色差 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15109/00000111 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
山﨑, 敬子
× 山﨑, 敬子× 野中, 春奈× 藤田, 睦× 本間(橋本), 環× Yamazaki, Keiko× Nonaka, Haruna× Fujita, Mutsumi× Honma(Hashimoto), Tamaki |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | "Tochiotome" and "Skyberry" that are out of the standard are discarded. We aimed at these being used. In this paper, We studied an optimal method to make "Tochiotome" and "Skyberry" powder. Furthermore, We examined the way that the color of strawberry and anthocyanins are keeped. The results obtained were as follows: First, among the heat drying methods, the most suitable conditions were 50℃ , 48 hours, and the thickness was 3 ㎜ . Strawberry turned brown when heated at 60℃ and 70℃. Powder at 50℃ was better than powder at 40℃ with color and the amount of anthocyanin. Second, the freeze drying was better than the heat drying at 50 ℃ with color and particle fineness. However, the amount of anthocyanin of powder at 50℃ was higher. |
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書誌情報 |
佐野日本大学短期大学研究紀要 en : Sano Nihon University College bulletin 号 29, p. 39-46, 発行日 2018-03-31 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 佐野日本大学短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 2434-0707 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12824278 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 40021637393 |