WEKO3
アイテム
摘果ももの調理加工品の開発
https://doi.org/10.15109/00000052
https://doi.org/10.15109/000000520f412ab2-c3aa-4ccc-bacb-4b291da9b6f2
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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KJ00008714920.pdf (1.5 MB)
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-07-20 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 摘果ももの調理加工品の開発 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 摘果 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 廃棄資源利用 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 調理加工品 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食物繊維 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | カリウム | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15109/00000052 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11919903 | |||||
論文名よみ | ||||||
タイトル | テキカ モモ ノ チョウリ カコウヒン ノ カイハツ | |||||
著者 |
山崎, 敬子
× 山崎, 敬子× 藤田, 睦 |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 佐野短期大学 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Sano Callege | |||||
記事種別(日) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 資料 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The peach is mainly cultivated in Japan, particularly in Yamanashi, Fukushima and Nagano. A lotof unripe peaches are removed from branches before peaches matures. We call it `tekika'. This is necessaryin order to improve quality of the peach for commercial purposes. However the removedunripe peach is thrown away without being used as it is not fit for consumption. It is necessary tothink about the usage of`tekika' peach. This is so in order to preserve food notwithstanding the activationof the farmhouse.In this study, we have developed two kinds of processed foods using`tekika' peach. `jam'and`miso'. We performed the sensory test about`jam'and`miso' and examined its palatableness. Theevaluation of the miso was almost good. But all the evaluations of the jam were not good, and it isnecessary to improve the same.It was also found that a lot of dietary fiber and potassium were included and there was little brixsugar content in`tekika' peach. | |||||
書誌情報 |
佐野短期大学研究紀要 号 24, p. 89-95, 発行日 2013-03-31 |
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表示順 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 12 | |||||
アクセション番号 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | KJ00008714920 |